OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 144, 145, 146
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 3923

LähetäLähetetty: 03.11.2018 11:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu antaa se säväyksen, en ole sitä vaan vasanmaksaan koittanut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hOLIC
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Tam 2013
Viestejä: 661
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 03.11.2018 23:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos foxille tuosta palvipeuratäytteen ohjeesta. Tekasin tänään palvatusta hirvenlihasta ruisnappien päälle tuota ja ai että ku on suun myötästä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Takkutikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2017
Viestejä: 795

LähetäLähetetty: 04.11.2018 00:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lindströmin pihviä hirvityksen j.lihasta, pottumuusia, punajuurisalaattia, porkkanaraastetta hökheenä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lyrurus
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 1454
Paikkakunta: Muurame

LähetäLähetetty: 04.11.2018 11:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Currysorsaa söin eilen ja sitä samaa jäi täkskin päiväksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 5100
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.11.2018 23:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sain joitain kiloja hirven vasan lihoja. Pari kertaa olen samalla tapaa tehnyt tuollaista leivän päällys lihaa ja toinen köntti maistui melko paljon maksalle ja toinen ei. Ennenkin pistänyt merkille että joku osa hirvessä on kuin maksaa mutta onko kellään tietoa mikä osa se on? Muu kuin maksa..

Laitoin vielä folioon maustumaan yön yli omassa liemessä ja aamulla voi siivuttaa leivälle. Oli kyllä pehmeää, mureaa ja hyvää kun maistoin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Takkutikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2017
Viestejä: 795

LähetäLähetetty: 11.11.2018 00:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Sain joitain kiloja hirven vasan lihoja. Pari kertaa olen samalla tapaa tehnyt tuollaista leivän päällys lihaa ja toinen köntti maistui melko paljon maksalle ja toinen ei. Ennenkin pistänyt merkille että joku osa hirvessä on kuin maksaa mutta onko kellään tietoa mikä osa se on? Muu kuin maksa..

Oliko kyseessä siis maksan "rautainen" maku, vai ihan koostumus? Oliko pakkasessa käynyttä lihaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 5100
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.11.2018 11:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Takkutikka kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Sain joitain kiloja hirven vasan lihoja. Pari kertaa olen samalla tapaa tehnyt tuollaista leivän päällys lihaa ja toinen köntti maistui melko paljon maksalle ja toinen ei. Ennenkin pistänyt merkille että joku osa hirvessä on kuin maksaa mutta onko kellään tietoa mikä osa se on? Muu kuin maksa..

Oliko kyseessä siis maksan "rautainen" maku, vai ihan koostumus? Oliko pakkasessa käynyttä lihaa?


Sellainen maksan maku, ei mikään rauta niin kuin joku verinen linnun file saattaa olla. Ei edes kovin paljon vasan maksasta eronnut. Ei se kuitenkaan huonoa ollut. Molemmat lihat oli viikon tai pari pakkasessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 5100
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.11.2018 22:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kait tuo hirven liha menee näinkin iltapalana. Olisko kellään hyvää ohjetta hyvään marinadiin riistan lihalle; linnuille ja hirvelle? Ja jotain riistalle sopivaa glaseeraus soosia millä sais hyvän makuisen pinnan tuollaisiin tekeleisiin?

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 11102
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 12.11.2018 09:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Takkutikka kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Sain joitain kiloja hirven vasan lihoja. Pari kertaa olen samalla tapaa tehnyt tuollaista leivän päällys lihaa ja toinen köntti maistui melko paljon maksalle ja toinen ei. Ennenkin pistänyt merkille että joku osa hirvessä on kuin maksaa mutta onko kellään tietoa mikä osa se on? Muu kuin maksa..

Oliko kyseessä siis maksan "rautainen" maku, vai ihan koostumus? Oliko pakkasessa käynyttä lihaa?


Sellainen maksan maku, ei mikään rauta niin kuin joku verinen linnun file saattaa olla. Ei edes kovin paljon vasan maksasta eronnut. Ei se kuitenkaan huonoa ollut. Molemmat lihat oli viikon tai pari pakkasessa.


Kypsyny liikaa tms???

Itse en laita kauriin kanssa sipulia, maistuu maksalle jostain syystä minun suussa... Peura ja hirvi kyllä sipulilla.
_________________
kolmipiippu ja paikkatakki...benelli ja ajokki...🐶
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 3923

LähetäLähetetty: 12.11.2018 09:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos kokeilee muuta sipulia, joskus huomannut tuon ilmiön, en kyl sipulia vaihtanu. Joku salotti tai puna tsipali.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JSP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Syy 2009
Viestejä: 5100
Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 12.11.2018 11:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Takkutikka kirjoitti:
JSP kirjoitti:
Sain joitain kiloja hirven vasan lihoja. Pari kertaa olen samalla tapaa tehnyt tuollaista leivän päällys lihaa ja toinen köntti maistui melko paljon maksalle ja toinen ei. Ennenkin pistänyt merkille että joku osa hirvessä on kuin maksaa mutta onko kellään tietoa mikä osa se on? Muu kuin maksa..

Oliko kyseessä siis maksan "rautainen" maku, vai ihan koostumus? Oliko pakkasessa käynyttä lihaa?


Sellainen maksan maku, ei mikään rauta niin kuin joku verinen linnun file saattaa olla. Ei edes kovin paljon vasan maksasta eronnut. Ei se kuitenkaan huonoa ollut. Molemmat lihat oli viikon tai pari pakkasessa.


Kypsyny liikaa tms???

Itse en laita kauriin kanssa sipulia, maistuu maksalle jostain syystä minun suussa... Peura ja hirvi kyllä sipulilla.


Rillasin 50 asteeseen ja laitoin folioon, mutta oli hieman liian kauan hiilloksen kulmassa ja mittari näytti lopuksi jotain 69 astetta. Tuo toinen yhtä aikaa otettu pois mutta ei enää niin kuumassa jälkilämmössä. En tiiä oisko se tuosta johtunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 11102
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 12.11.2018 12:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No 69c on kyllä liikaa eli tuo hyvinki vois selittää


-Ihan keltasipulilla tehny, muita en koitellu...
_________________
kolmipiippu ja paikkatakki...benelli ja ajokki...🐶
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 15987

LähetäLähetetty: 12.11.2018 14:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Karjalanpaistin kaltaista ruokaa hirvenlihasta, perunamuusia ja ym. lisukkeita.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 755
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 12.11.2018 14:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JSP kirjoitti:
Olisko kellään hyvää ohjetta hyvään marinadiin riistan lihalle; linnuille ja hirvelle?


Helppo muistaa ( ja minusta myös hyvä) 1/3 öljyä, 1/3 soijaa, 1/3 ketsuppia ja sitä voi halutessaan terästää esim valkosipulilla, sweet chili -soosilla, mustapippurilla,,,
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1485
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 12.11.2018 16:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Öljyä, soijaa, viinietikkaa, hunajaa, valkosipulia, timjamia, suolaa ja mustapippuria.
Määrät näppituntumalta.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 144, 145, 146
Sivu 146 Yht. 146

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com