OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peurasalami/metwurstin valmistus.... Valmista tuli!
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 13393
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 15.10.2020 12:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Semmonen maalivispilä. Toki uusi ja desinfioitu.

-onnistui hienosti mutta kippo oli vähän matala. 5kg eli puolet satsista oli kerrallaan veivattavana.

-jos homma tästä lähtee niin saavi+laastinsekoitin on varteenotettava vaihtoehto.
_________________
Varisjahdin veteraani... Yhdensilmän taktiikalla mennään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pikku Poika
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Syy 2013
Viestejä: 432

LähetäLähetetty: 15.10.2020 16:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos tuntuu että yhdestä pötköstä olis kauhia tarve päästä eroon niin vinkkaa Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 14080

LähetäLähetetty: 15.10.2020 18:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pikku Poika kirjoitti:
Jos tuntuu että yhdestä pötköstä olis kauhia tarve päästä eroon niin vinkkaa Rolling Eyes
Käy jonoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 13393
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 17.10.2020 18:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään otin makkarat savustimesta ja laitoin jääkaappiin. 4 päivää saivat kylmäsavua, taisi 7 jaksoa olla... Tuoksu on aivan mahtava ja näyttävät ihan metwurstilta.

Maakellariin vein 2 salamia ja 2 metwurstia kokeeksi josko ne siellä onnistuvat.... Kosteus siellä liki 90 ja lämpöä 10c. Tämä siksi jos tekee isomman satsin niin mahtuu, nyt jääkaappi melko täynnä.

Jääkaappia en laita edes päälle nyt kun on puolilämpimässä huoneessa jossa +13 muutenkin. Kaukalossa suolaa ja vettä pitämässä kosteutta yllä. 2 salamipötköä on myös jääkaapissa nyt verrokkina josko maistuvat.


_________________
Varisjahdin veteraani... Yhdensilmän taktiikalla mennään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 13393
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 09.11.2020 16:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Etenee etenee.... Päivä 28.on tänään. Ohjeellinen 30-45 päivää....


Painosta on huvennut 25% ja tavoite olisi siinä 30-35%.

Huomiota on se että tuoksuu ihan metukalle. Perunakellarissa olleisiin salameihin tuli valkoinen home pintaan, savulliset puhtaita.
Jääkaapissa myös salamit puhtaita... Eli se kuuluu asiaan tuo home kun kellarissa ollaan. Jääkaapin k8steus siinä 60-65 ja kellarissa huileli siinä 85 paikkeilla.




Pitkä on prosessi ja tulokset tietää vasta piiiiitkän ajan päästä valmistuksesta.....
_________________
Varisjahdin veteraani... Yhdensilmän taktiikalla mennään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 13393
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 15.11.2020 18:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaahas tänään petti maltti ja ensisiivut tuli maisteltua... Kosteutta haihtunut 28-29% eli tavoite 30-35% on hyvin lähellä... Annan nyt olla vielä viikonpäivät että kiinteytyy himpun verran. Prosessi onnistui yli odotusten ja savu/suola balassi napsahti kohdilleen. Rasvan määrä silmämääräisesti valmiissa ihan passeli ja suutuntuma sopivan pehmyt. Maustamisen kanssa voisi olla ravakampikin(paprika/chili) ja eritoten valkosipulia voisi olla enemmän minun makuuni. Nyt kun pötköt valmistuu niin laitan vakuumiin, se vaikuttaa makuun vielä yleensä voimistavasti, ainakin kylmäsavulohi tasaantuu ja savun maku tulee syvemmäksi.

Nyt kun ensisatsi on tehty onkin helppo lähteä uusia versioita ja kehittämään metodeja.







_________________
Varisjahdin veteraani... Yhdensilmän taktiikalla mennään.


Viimeinen muokkaaja, valmet 412s pvm 15.11.2020 20:00, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vekev
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Jou 2016
Viestejä: 14080

LähetäLähetetty: 15.11.2020 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jäikö maku lieväksi, suola?? Hyvältähän toi näyttää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 447
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 19.11.2020 12:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

https://borglunds.com/category/korvskap/ täältä löytyy tietoo kuinka herkkuja valmistetaan myös kuinka tehään tää kaappi missä kypsytetään makkarat ymm.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 13393
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.11.2020 13:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin tänään homma pakettiin.... Eki siinä mukana kuten muuallakin, terävä kaveri.







Mitäs tässä meni aikaa... Tekopäivä, 5vrk kylmäsavua ja 34vrk kuivumassa. Eli 40vrk noin suunnilleen.... Ei hätäsen hommaa ole.

Maku napsahti ainakin minun suuhun kohdilleen ja varmasti teen uudelleen kun nuo on saatu syötyä. Vehkeitä pitää vähän ostaa selkeästi ja nyt kun metodit on selvillä kynnys tehdä paljon matalampi.
_________________
Varisjahdin veteraani... Yhdensilmän taktiikalla mennään.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KaatoPera
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2010
Viestejä: 940

LähetäLähetetty: 19.11.2020 14:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kylläpä näyttää hyvältä valmetin metukat. Noita kyllä saa aika pitkään syödä ennekuin tarvitsee uutta satsia valmistaa, tai sitten on rajut verenpainelääkkeet käytössä. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com