Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
-J.M.H- Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2007 Viestejä: 614
|
Lähetetty: 28.02.2020 20:35 Viestin aihe: |
|
|
Laskeskelin joskus että metrihinta on halvempi valmiissa pusseissa. Kyllä sitä letkua hyvä olla kuitenkin jos tarvii jotain metrisiä haukia tms. pakastaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20206 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.02.2020 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Voitt0 kirjoitti: | hellokitty kirjoitti: | Yleisimmin tuo vuoto johtuu siittä kun tumpataan tavaraa lian täyteen ja partikkelit-nesteitä yms joutuu suoraan saumattavaan kohtaan. Eipä siinä auta laatu,eikä senpuoleen saumojen määräkään silloin. Kohtuus kaikessa ni hyvä tulee. |
Toinen yleinen syy nähdäkseni on jäisten kalikoiden kolistelu niin tulee reikiä varsinkin ilmakanavapusseihin siksi kammiokone olis parempi kun pussit on paksumpia ja ilman noita imukanavia eikä myöskään nesteet pyri saumaan. Tosin jos lihaliemitiivistettä keittelet niin jääpalapussit toimii hyvin niiden pakastamiseen. |
Otin joskus kokeeksi noita Lavan paksumpia pusseja. Muistaakseni eron huomasi pusseista jo ihan näppituntumallakin. Sitä en muista, oliko hinnassa merkittävää eroa.
Jos sattuu tapana olemaan pussien kovempi käsittely. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1186 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 28.02.2020 23:25 Viestin aihe: |
|
|
Riippuu yllätäin mistä ostaa
kvg la-va.com
1000:n pussin pompsi saattaa tuntua paljolta, mutta yhdestä hirvestä kehii aikamoisen määrän pusseja saati jos on kimppaan valmiuksia. Ja kyllä muutakin vakumoitavaa kuin lihoja on aika usein käsissä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4221
|
Lähetetty: 29.02.2020 07:55 Viestin aihe: |
|
|
Lava.n kone täälläkin. Aikoinaan kun koneen ostin niin pusseja otin samaan kauppaan, oli myös sellaisia sileitä foliopintaisia pusseja. Hyvin veti vakuumiin, tahtoi vaan aukeilla pakastimessa. Koneen mukana tulleet läpinäkyvät pussit eivät moista temppua tehneet mutta heikommin vakuumiin.
Puuilosta on osteltu, joku Nordik Artemia tms merkkinä ja pelannut hyvin.
Noi sisäpinnalta sileät pussit myös jäi pois ja on noita röpöpintaisia pusseja, lienee noita ns imukanavia, paremmin vakumiin menee niillä ja pysyy kiinni.
Mitään reunoja ei ole pakkausvaiheessa käännelty jauhelihat / tai mitä vakumoi pussiin, koneeseen ja kiinni. Heti jauhamisen jälkeen pakattu, hyvin on pelannut. On taputeltu levyksi ennen vakumointia, täyttöaste on ehkä turhankin suuri mutta ei ole ollut ongelmia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hellokitty Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Jou 2012 Viestejä: 3462
|
Lähetetty: 29.02.2020 11:04 Viestin aihe: |
|
|
Sitten kun saa sen sauman pitäväksi ni voi käyttäå tota vakumointia "kuivan lumen" pakkaamiseen. Muutama vuos sitte tuttu fyssari kertoi et parempaa kylmäpussia ei saa mistään ja sen pystyy suoraan laittaa kipupaikkaan ihoa vasten,toisin on kaupan tuotteiden kanssa.
Olennaista on et saa lumen sulamatta pussitettua ni voi heittää samantein pakastimeen talteen. Jos onnistuu kuiten jäätämään pussit,ni en suosittele suoraa ihokosketusta. Laittaa väh. jonkun kankaan väliin.
Ja jos ei oo lunta pihalla käytettävissä ni pohjosessa on. Saa hakea ni paljon ku huvittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
k08888 Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2011 Viestejä: 697
|
Lähetetty: 29.01.2021 13:18 Viestin aihe: |
|
|
Mitenkäs onnistuu jos jauhelihan lippaa esim 0.5l pakasterasiaan ja pakastaa siinä? Onko kukaan kokeillut? Olisi vakiokokoinen ja sulattaminenkin olis siistiä.+pakastin olis siisti kun olis rasioissa jauhelihat. Itsellä ne kuluu vajaassa vuodessa, eli ennen uutta jahtia on hirvet syötynä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11062
|
Lähetetty: 29.01.2021 14:35 Viestin aihe: |
|
|
Jyrkkä D kirjoitti: | JokuUkko kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Eipä tule enää jlihaa vakumoitua, minigrippiin vaan.
-levyksi ja pakkaseen, ei ole laadussa ollut moittimista. Kokolihat vakuumiin toki ja kunnon raakakypsytys |
Sama. Oon pistäny jauhelihat vaan normi pussiin. Joskus ku maanomistajalle vien ni oon laittanu vakuumiin kauriin jauhelihat mut sitä tulee niin vähä et sama vaik laittas lusikan kerrallaan... |
Voisi ajatella niinkin päin, että jauheliha on se herkimmin pilaantuva ja härskiintyvä tuote, joka pitäisi ehdottomasti vetää vakuumiin. Jos jotain vakuumiin laittaa. |
Toisaalta ainakin meillä se on myös se nopeimmin kuluva tuote. Paistia on aina kesäkuussa jäljellä, jauhelihat on loppu. _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16682 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.01.2021 15:13 Viestin aihe: |
|
|
Ei edelleenkään jauhelihat vakuumissa, priimaa on.
-tuo muovikippo on huono sulateltava vs. Ohkanen littana pussi. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2278 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 29.01.2021 15:15 Viestin aihe: |
|
|
Sigamees kirjoitti: | Jyrkkä D kirjoitti: | JokuUkko kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Eipä tule enää jlihaa vakumoitua, minigrippiin vaan.
-levyksi ja pakkaseen, ei ole laadussa ollut moittimista. Kokolihat vakuumiin toki ja kunnon raakakypsytys |
Sama. Oon pistäny jauhelihat vaan normi pussiin. Joskus ku maanomistajalle vien ni oon laittanu vakuumiin kauriin jauhelihat mut sitä tulee niin vähä et sama vaik laittas lusikan kerrallaan... |
Voisi ajatella niinkin päin, että jauheliha on se herkimmin pilaantuva ja härskiintyvä tuote, joka pitäisi ehdottomasti vetää vakuumiin. Jos jotain vakuumiin laittaa. |
Toisaalta ainakin meillä se on myös se nopeimmin kuluva tuote. Paisytia on aina kesäkuussa jäljellä, jauhelihat on loppu. |
Ruuhkavuodet ja tuntuu olevan nopea sulatettavuus/valmistuksen helppous jlihan valtteja. Tosin sama taisi olla ennen ruuhkavuosiakin.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 16682 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.01.2021 16:20 Viestin aihe: |
|
|
Niin oli ruuhkaa tai ei niin jos miettii tommosta perusortexia kantti kwrtaa kantti 0.5l, kerkeää se pinta olla sulana jo pirun kauan kun keskusta vielä umpijäässä.... Eli pinnan bakteerit pääsee jylläämään erimalliin. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Valto. Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2014 Viestejä: 2993
|
Lähetetty: 29.01.2021 16:34 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen todennut hyväksi ostaa sopivan pieniä vakumipusseja. Ne täytee jauhelihaa, vakumointi, puristelu mahdollisimman littanaksi ja neliömäiseksi. Sitten se ylijäävä lippa taitetaan pussin alle. Menee pieneen tilaan ja on siistin näköinen. Vastaa hyvin pitkälti noita atrian pehmeässä paketissa olevia jauhelihoja. Sitten tuolta kaapista löytyy sopivan kokoinen neliskanttinen muovirasia. Käyttöönottovaiheessa rasiaan kylmää vettä, jauheliha astiaan ja jääkaappiin. Sulaa todella nopeasti eikä varmasti pääse pilaantumaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2278 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 29.01.2021 23:17 Viestin aihe: |
|
|
Just noin tehdään meillä ku Valtollakin. Eli vakumoinnin jälkeen litistellään ohkasiksi "levyiksi" pussit. Jäätyy nopsaan ja sen jälkeen hyvä pinota. Sitten taas käyttöpäässä käy tarvittaessa tosi nopsaan sulatus, jos ja kun on ennakointi pettänyt ruuanlaiton suhteen arjessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
viisasverneri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2008 Viestejä: 1314
|
Lähetetty: 29.01.2021 23:31 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole hirvi mennyt miksikään, kun vakuumiin olen jauhetun lihan laittanut. Viikolla otin sulamaan syksyn -19 satoa, eikä eroa ollut syksyn -20 jauhelihaan. Joskus olen säilönyt jauhelihaa litran minigripeihin. Kyllä senkin vielä vuoden päästä syö. Muistaa vain pitää pakastimessa sen ajan. Kuurahan se kyllä vetää. Syksyn -17 potkakiekkoja näytti myös olevan pakastimessa. Ne on kyllä vakuumissa. Päällisin puolin näyttivät hyviltä.Taidan laittaa ne leivinuunin lämpöön lähiaikoina. Koira saa päättää, onko niistä vielä ravinnoksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20206 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 30.01.2021 07:13 Viestin aihe: Re: Vakuumiin |
|
|
Kankkunen kirjoitti: | Omassa käytössä muovisesta 0,5l kesto oluttuopista pohja pois.(hienohampaisella sahalla) Tuoppi pussiin ja isolla lusikalla j-liha tuoppiin ja tuoppi pois pussissta, nyt ei saumakohta sotkeudu. Emännyys kun on apurina niin homma käy sukkelaan, mutta onnistuu yksinkin. Käyn vakumoimassa lihat kaverin isolla kammiokoneella, niin pussitan kaikki, vakumointi, litistely ja pakastus. Yleensä minulla on liha erät useampi kilo kerrallaan(5-50kg) kun tulee tuota teurastus touhua harrastettua. |
Testasin tuota tuoppitemppua tänäsyksynä. Hieman vaatii vielä hiomista, mutta luonnistu noinkin.
Ja mielestäni hommaa helpotti myös ne ohuet kertakäyttöhanskat, jliha ei ota niin halusta heti noihin kiinni. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2278 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 30.01.2021 09:09 Viestin aihe: |
|
|
Juu kertishanskat aina lihoja käsitellessä jo ihan hygieniasyistä. Noita menee kaiken kaikkiaan useampi laatikko vuoteen ja tuli huomattua, että hinta "vähän" pompsahti koronan myötä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|