Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17543 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 02.06.2025 12:39 Viestin aihe: |
|
|
Mä olen kyllä semmonen vauvasuu ettei toista, toiset mustapippuritkin jo aivan liian tulisia, mieto vaalenvihreä pepperoni vielä menee mutta medium eli tummemmanvihreä no go.
-joskus amarillossa ensikertaa niin reteästi haukkasin sitä pientä punaista paprikaa siinä lautasella... Niin puolentunnin tauko tuli syömiseen, niin paljon poltti kaikki.
Ja vaikkei tulista ole niin pesto. En käsitä mikä on se aines mikä siinä etoo, ei passaa edes keittiöön tulla jos jotain pestoa sisältävää on lämmitelty ja tuoksuu. Eikä tarvi olla kuin joku pakastepizza tai tortillini. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1377
|
Lähetetty: 02.06.2025 13:33 Viestin aihe: |
|
|
Täytetyt rocot on kyllä viimeisenpäälle herkkua. Niitä tuli viime vuonna syötyä kyllä meleko paljon kun paprikan kokosia rieseneitä roikkui puskissa sankko tolkulla.
Ryöppäämällä niistä saa inhimillisiä jopa ei niin kokeneille tsilin mussuttajille.
Saattaa sinä toki hiki tulla silti silmien alle. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 21763 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 04.06.2025 13:16 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se on melkein omalla kohdalla sanottava, ettei noi chiliä sisältävät kuivamausteet oo ihan kybällä oma juttu. Homman huomaa, kun tekee ”rinnakkain” eri puruilla.
Ennenkin tainnut olla juttua, että rillausmaailma muuttuu. Noi ”juustothan” on tulleet isosti. Ja onhan valtaosa niistä tyhjiöpakatuista grillijuustoista ihan hirveitä kumipuslia. Noi Lidlin suojakiisussa on aika ok, maustamaton yleensä aina kesällä loppu ja muistaakseni se chiliversio ihan syömäkelvottoman tulinen, vai olikohan Pirkan kiekkoa.
Samoin noi kohtuulliset makkarat, on esimerkiksi rouvalle enempi se juttu, kuin tuo varsinainen läski.
Toi kaasugrilli sopii itelle aika hyvin tuollaiseen AsOy muotoiseen suoraviivaiseen takapihan ruuanlaittoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 397 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 05.06.2025 17:05 Viestin aihe: |
|
|
Jalluri kirjoitti: | Täytetyt rocot on kyllä viimeisenpäälle herkkua. Niitä tuli viime vuonna syötyä kyllä meleko paljon kun paprikan kokosia rieseneitä roikkui puskissa sankko tolkulla.
Ryöppäämällä niistä saa inhimillisiä jopa ei niin kokeneille tsilin mussuttajille.
Saattaa sinä toki hiki tulla silti silmien alle. |
No eipä ole toi ryöppäminen tullut edes mieleen, että auttais.
Vaikka roco ei ihan hapsulle tai scotchille pärjää scovilleissa, ei se silti ole mikään aloittelijan kili. Siinä on niin paljon paksuuuden takia sitä kapsaisiini pinta-alaa. Se myös tietenkin ilman sitä ryöpäämistäkin rillissä kunnolla kuumentaessa mietonee. Mä vedän sen melko mustaks ja sit se pintanahka lähtee helposti pois ihan niinku paprikasta. Paprikaki on chili, chili on paprika
Tehnyt joskus ihan riistajauheliha täytteellä noin, eli juustojauheliha raakana sinne sisään ja ei täysillä tulilla rillissä, kun roco on jokapuolelta pinnalta musta sisus riitävän kypsä ääntä kohti. Toimii myös sille vihannes chilille eli paprikalle
Sitten jos joku haluu kokeilla (Lahtinen) vähä paprikaa tiukempaa, niin kokeilee ihan kaupan tuoreilla jalapenoilla samaa, veikkaan yllätystä positiivista siis |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 397 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 19.06.2025 16:58 Viestin aihe: |
|
|
Se olis huomenna Juhannus ja mietin mitä rilliin tai savustimeen.
Savukirre/norski toimii tietysti aina uusien pottujen kanssa, toki myös vaaleat kotimaiset kalat siika ja affena. PUnaset loimutettuna tosi herkkua.
Mutta jos kokeilis ihan savustaa pienen peuranpaistin, en tarkoita palvata vaan siis pintasavustaa palvausta kovemmissa lämmöissä. Ja silleen että jäis kuitenkin johonki medium tasolle kypsyys. Toimiskohan se? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10722 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 24.06.2025 13:42 Viestin aihe: |
|
|
Tulipahan juhannuksena eräkämppäiltyä.... Ei jääkaappia, ei kaasua, ei hiiliä. Pelkkä avotuli ja hieman pannuja käytössä.
Pääraaka-aineita mm. metsäkauriin jauheliha, peuran vasan ulkopaisti, peuran ulkofile sekä Jaloviina.
Aika maukasta sai aikaiseksi alkeellisissakin oloissa.  _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|