OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

VILPERIN PERINTEISET JOULUSAPUSKAT
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 22.12.2007 20:07    Viestin aihe: VILPERIN PERINTEISET JOULUSAPUSKAT Vastaa lainaamalla viestiä

Ei löytynyt vanhemmista sivuista, niin aattelin vaikka ens joulua varten! Laughing

Kinkusta sen verran, että olen ostanut pakastekinkun hyvissä ajoin ennen joulua ja keittänyt veden sopivaan astiaan ja heittänyt sinne kilon merisuolaa. Pakastekinkun olen huudellut huolellisesti pinnastaan ja se suolaveteen ja kannella varustettu astia parvekkeelle jossa liha saa sulaa veden alla kaikessa rauhassa. Kelien mukaan sitten vällyjä päälle estämään jäätymistä tai liian nopeaa sulamista. + 2 astetta olisi mielestäni optimi lämpö, mutta kokemukseni mukaan pienet vaihtelut -20-+10 ei ole vaikuttanut muuhun kuin että on joutunut leikkimään niiden vällyjen kanssa vähän enemmän! Laughing

Hyvässä tallessa kuusen alla! Wink


Pönttö sisälle ja kansi auki. Hyvin on pärjännyt! Twisted Evil


Ritilän päälle valuttamaan ylimääräiset nesteet pois ja mittari kylkeen.


Kinkun sisälämpötila sopivasti 18 astetta, joten ei muuta kuin vettä aluspellille ja uuniin. Eka puolituntia 200 ja sitten loppuyöksi 120 astetta.


Kypsä on joten rätin ja nahkan poistoon! Wink


Sinappia, hunajaa ja murskattuja maissihiutaleita pintaan ja takaisin uuniin väriä saamaan.(Tarkkasilmäinen huomaa, että kinkkuvaraskin oli jo kerkinyt käymään Laughing )


Valmis näiltä osin.


Lautasella odottamassa iltaa. (Tuskin säilyy ehjänä eltaan asti Wink )



Ja eiku räätikkälooran kimppuun:
Ensin vähän muistinvirkistystä muijan kotitalouskeittokirjasta v -71.


Lanttujen pesusta ja kuorinnasta se alkaa.


Paloitellaan ja heitetään kattilaan, vähän vettä ja suolaa sekaan. Laughing (Kannattaa muuten maistaa jokaisesta lantusta siivu. On joskus niin puulta maistuvia joukossa, että niistä ei kunnon laatikkoa synny!)


Kiehumassa.


Korppujauhot kerman kanssa muhimaan ja samalla mausteet esille.


Mausteet kolpakkoon korppujauhojen sekaan ja sekoitetaan.


Valmis mössö. Wink


Lantut on kypsyneet ja muusikauha kouraan.


Mössö joukkoon ja muussataan lisää.


Maun tarkistus ja vähän lisää makua.


Uroskokki ei nuukaile vuoan voitelussa. Cool


Vähän koristelua ja muutama nokare rasvaa vielä lisukkeeksi.


Uunissa.


Valmis loora! Laughing


Tytärkin on ollut ahkerana!



Jatketaan seuraavaksi imelletyllä perunalooralla:

Perunoiden pesusta sekin alkaa.


Perunat kiehumassa kattilassa.
^

Perunat kypsät joten rasvaa, hunajaa, suolaa ja vähän sokeria kattilan pohjalle ja perunoiden kuorintaan.


Kuorittujen perunoiden päälle pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja eikun muussaamaan.


Muussin joukkoon kiehautettua maitoa ja lisää muussausta.


Hellan kulmalle imeltymään muistaen aina välillä sekoittaa.


Valmista kaadettavaksi voideltuun vuokaan.(imeltymisvaiheessa muussi notkistuu aika paljon joten se perusmössö tekovaiheessa saa olla paksuhkoa)


Kulhossa ja tilkka kermaa päälle ja eikun uuniin 175 asteeseen kunnes väri on sopiva. Laughing


Valmis lopputulos.



Jollei näillä ohjeilla joulusapuskoja pysty väsäämään, niin silloin on syytä vilkaista peiliin pariinkin kertaan!! Wink
Tuskin tuo Admin tätä bittiavaruuteen heittää, niin linkinhän voi tallentaa koneelleen tulevia jouluja silmällä pitäen. Laughing Nuoremmankin polven immeisille sukupuoleen katsomatta voi olla hyötyä kokeilla tehdä ihan perinteiset jouluruuat itse eikä tyytyä kaupan eväisiin.(Ja saa nämä ohjeet näyttää sille tyttö/poikaystävällekin Twisted Evil )
Nämä oli vaan minun omakohtaisesti hyväksi havaitut ohjeet joulueväiksi ja tiedän, että muitakin hyviä reseptejä on ympäri suomen, joten jos jollain on intoa niitä kirjoitella, niin laittaa vaan tälle palstalle. Porkkanalaatikko esim. puuttuu, koska meidän perhe ei siitä perusta.
Pankaas laittaen tulemaan!!

JOTEN:

_________________


Viimeinen muokkaaja, Vilperi pvm 24.12.2007 18:27, muokattu 5 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 23.12.2007 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tähän väliin Vilperi on sanottava työkaverin legendaarinen lausahdus koskien minun "vähän" kiireissään haettua joulukuusta.
" Oon minä joskus nähny rumemmankin kuusen, mutta en nyt vain äkkiseltään muista missä... " Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.12.2007 20:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä tämän sivun täytteeksi sunkin tekemät sapuskat mahtuu, että ei muuta kuin essu kaulaan ja näytteitä kehiin! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5990

LähetäLähetetty: 23.12.2007 22:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uroskokin "kokkailun aikaiset eväät" puuttuvat kuvista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 23.12.2007 22:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos oikein tarkkaan kuvia kattoo, niin löytyy kyllä, mutta ne on muijan eväitä. Laughing Ne kaks keskihölmöö jotka mä join tuo rosessin aikana ei ansaitse tulla näytille! Twisted Evil
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 23.12.2007 22:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lanttu ja porkkana ym hitaasti keittämällä kypsyvät juurikaiset kannattaa ennen keittokattilaan laittoa esikypsäyttää mikro(aaltouuni)ssa 2-3 min.
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.12.2007 10:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Päivitetty! ^^ Wink 10.56
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.12.2007 16:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viimeinen päivitys tulee kun otan laatikon uunista pois! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 24.12.2007 17:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Herätys!!!Savua keittiössä!!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.12.2007 18:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep! Jep! Laughing Muutaman minuutin päästä tulee lopetuskuva ja tällä kertaa ei ole kyseessä se perinteinen raatokuva!! Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 24.12.2007 22:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Foorumin päävalikko kirjoitti:
Keskustelua riistaruuista

Question
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 24.12.2007 22:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tursas kirjoitti:
Foorumin päävalikko kirjoitti:
Keskustelua riistaruuista

Question


Kas kun et vielä pyöritellyt silmiä!? Evil or Very Mad Luulis tuon kaiken pashankirjoittelun lomaan mahtuvan periteistenkin ruokien ohjeet!! Tietenkin jos oikeen tiukkapiposesti ajattelee, niin tää olis tietenkin pitänyt olla asian sivusta osiossa! Mä pyydän kamalasti anteeksi ja yritän olla tarkempi ensi kerralla. Wink
Ps. Enpä ole huomannut viimeisen vuoden aikana yhtään ruokaohjetta Tursaan nimimerkillä! Rolling Eyes
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 702

LähetäLähetetty: 25.12.2007 08:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvä Vilperi!
Kyllä nuo sun ohjeesi mahtuvat tänne kuin nenä päähän. Sanokoot "kädettömät" mitä tahansa, niin hatunnosto perineteiselle ruuanlaittotaidolle!

Joulunjatkoja!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
veetee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Maa 2004
Viestejä: 5990

LähetäLähetetty: 25.12.2007 21:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jep, jep!
Tuossa on ns. uusavuttomillekin kädestäpitäen opastettu miten pysyy muonissa Joulun aikaan. Hyvä Vilperi!


Nim "Joululahjaksi-saatu-uusi-valurautapata"

Jokaisen metsästäjän sisällä taitaa elää ei-niin-pienikään kokki!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 01.12.2008 13:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nostetaas tämä vähitellen ylöspäin! Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com