Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Flash Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Kes 2007 Viestejä: 199 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 25.01.2008 22:21 Viestin aihe: |
|
|
Berkele kirjoitti: | VAROITUKSEN SANA:
riistakokkauksessa piilee eräänlainen vaara. Meillä ei enää kelpaa edes huippuravintoloiden pihvit. Olen totuttanut oman naaraani niin hyvälle, ettei kuulema ulkoistettu ruuanhankinta kelpaa. "Ei varmaan sitä vasan fileetä löytyis enää pakkasesta" |
Juu, juuri niin. Nytkin iltapalaksi takassa folion sisällä haudutettua pyytä ja kyytipojaksi punaviiniä.
Huomenna syödään riistakarjalanpaistia, joka hautuu yön yli samaisella takan lämmöllä. Voittaa molempien mielestä ravintoloiden pihvit. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LEHMIPOIKA Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Tam 2008 Viestejä: 51 Paikkakunta: SOUTH WEST
|
Lähetetty: 03.02.2008 23:03 Viestin aihe: |
|
|
Mikään tuollainen ei oikein toimi, jos ajat tietynmerkkisellä saksalaisvalmisteisella autolla, joka mielletään niin sanotuksi ******jatkeeksi. Metsästyskulttuurissa on aika paha sudenkuoppa tuo kaatoryyppy, joka on saanut itsenikin alkoholisoitumaan tällekin asteelle. Jos pienen kulauksen ottaa kaadolle, niin aika jurrissa on loppupäivästä. _________________ I'm a poor lonesome cowboy |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20106 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 14.02.2008 15:18 Viestin aihe: |
|
|
En saanut siinä ihan täyttä liehittelykokkaus-draivia päälle, kun pikkutäystuho kävi kääntelemässä hellannappuloita ja repimässä lahkeesta . Siitä huolimatta pieniä virityksiä tuli harrastettua tuossa ystävänpäivän alla.
Meidänkin seuran alueelta löytyy silloin tällöin näitä kauriita isoissa laumoissa. Siitä kun yhden näppärästi poimii kiväärillä, niin muut ehtivät usein paeta läpi lankojen bää bäää huutojen saattelemina.
Pienet pannutukset ja vuokaan. Viisaammilta opittua hommaa harjoittelemaan, eli kevyttä uunitusta.
Viintä
Pökäleet uunista
Kansainvälisessä keittiössä syödään ennakkoluulottomasti vaikka etanaa.
Kattauksesta tuli erittäin visuallinen ja romanttinen
Kahvihetki |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 14.02.2008 19:07 Viestin aihe: |
|
|
Eikä Lahtinen ole vieläkään saanut kaivettua sitä valurautapannua naftaliinista!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 14.02.2008 19:09 Viestin aihe: |
|
|
Laitoit sitten smetanaa kahviinkin . _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 14.02.2008 19:10 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Eikä Lahtinen ole vieläkään saanut kaivettua sitä valurautapannua naftaliinista!! |
Sydäntä särkee katsella tuollainen amuliinipannulla puuhastelu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2214 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 14.02.2008 23:23 Viestin aihe: |
|
|
Minun mielestä näyttää liian tehottomalla pannulla paistetulta. Uunissapaahdon aikana irronnut nestekin kielii siitä. Kunnon kuumalla valurautapannulla kärväyttää pikapikaa pinta kunnolla kiinni ja sitten uuniin 250 asteeseen sopivaksi ajaksi (riippuu fileen/paahtopaistin koosta ja halutusta kypsyysasteesta).
Itse laitoin tuossa muutamia päiviä sitten paremmalle puoliskolle syntymäpäiväillallista:
Alkupaloina friteerattuja scampeja, pääruokana poron sisäfilettä paahtomalliin laitettuna herkkutattimuhennoksella ja pariisinperunoilla, jälkiruokana olisi ollut jäätelöannos, mutta eipä tuota jaksanut enää syödä.
EDIT: Niin jäi sanomatta, että hyvältä silti näyttää. Olis varmaan meikäläiseenkin "uponnut". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 14.02.2008 23:36 Viestin aihe: |
|
|
susihiisi kirjoitti: | Laitoit sitten smetanaa kahviinkin . | ja emännälle annoit sen ylikypsän fileen pään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 14.02.2008 23:43 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä tuli Lahtiselle nyt kurat silmille tästä proggiksesta. Joka jätkä olisi silti syönyt ja lisääkin tahtonut. Soovvarma. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20106 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 15.02.2008 09:33 Viestin aihe: |
|
|
Hyviä pointteja.
Siinä sitten ystävänpäivän iltana aloin pohdiskella tuota valurautakaluston kohtaloa. On meinaan tullut muutamankin kerran muutettua edellisen valurautapaistoksen jälkeen ja vähän pelotti mihin pannu on mahtanut johkaantua.
Ei muutakuin uunin sokkeliin kolistelemaan:
Tadaa! Legendaarinen Rosenlewin kaksseiska?
Melkoinen teelmys tämä on teflonpannuihin verrattuna.
Ei muuta kuin heti muistoja verestelemään, loput etanat mukaan kuvioihin ja irlantilaisesta kahvittelusta ylijääneet kermat.
Kohta Pirkanmaallakin kaivataan jonkinlaista Pohjois-Karjala-projektia…
Koska valurautapannun tehoja on hehkuteltu lähes 12/89 ultimagnumin tai jopa 45/70 Marlinin tasoille, ajattelin jatkossa siirtyä kyljyksissäkin hieman paksumpiin versioihin. Ei tarvi jatkossa isommin puljata alkupalojen tai jälkiruuan kanssa, tai edes minkään pääruuan lisukkeiden…
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 15.02.2008 12:49 Viestin aihe: |
|
|
Uskallan kyllä väittää Lahtisenkin tunnustavan että maut on kohdillaan valurautaisen jäljiltä! Noin paksu klöntti kuin viimeisen kuvan perusteella vaatii kyllä vähän enemmän kuin minuutti ja puoli tavalliseen pihviin verrattuna. Ja älä unohda niitä lättykestejä!!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 15.02.2008 12:56 Viestin aihe: |
|
|
Berkele kirjoitti: | Uunissapaahdon aikana irronnut nestekin kielii siitä. Kunnon kuumalla valurautapannulla kärväyttää pikapikaa pinta kunnolla kiinni ja sitten uuniin 250 asteeseen sopivaksi ajaksi (riippuu fileen/paahtopaistin koosta ja halutusta kypsyysasteesta). |
Kun liha on väritetty pannulla/parilalla, niin uuniin matala lämpö. 100 - 150 astetta on soppeli jos haluaa että lihasnesteet pysyvät omalla paikallaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Janme Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Elo 2004 Viestejä: 756 Paikkakunta: \o/
|
Lähetetty: 15.02.2008 13:17 Viestin aihe: |
|
|
Joo, kyllä tuomoset 225-250 kuuluu pakastepitsoille, ranskalaisille ja teollisuuskeittiöille.
Tuo 100-150 hyvä väli. Digitaalinen paistomittari vallan näppärä apuri, ku lihaa uunissa laittaa. Pari astetta vaille soppeliksi ja 10min folioon vetäytymään ja kypsymään loppuun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 15.02.2008 16:58 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Kyllä tuli Lahtiselle nyt kurat silmille tästä proggiksesta. Joka jätkä olisi silti syönyt ja lisääkin tahtonut. Soovvarma. |
Ääähh. Meitä kaikkia vaan ottaa pattiin ukon pohjaton pakastin. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 15.02.2008 17:06 Viestin aihe: |
|
|
Mä avaan tän päivän aikana proggikseni hirvipaistista, joka kyllä varmaan olis kelvannut tännekin osiolle, mutta kun me ollaan koiruuden kanssa kahdestaan mökillä, niin se naisväen hurmaaminen on poissuljettu vaihtoehto! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|