Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
tzh Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Tou 2005 Viestejä: 162 Paikkakunta: uusimaa
|
Lähetetty: 06.10.2008 10:43 Viestin aihe: riista kebab |
|
|
kokeilin syksyn ekasta peurasta netistä löytämääni reseptiä,
heti löytyi uusi riista-suosikki perheelle
soveltaen eri ohjeista joita löyty netistä (linkit alla)
1200 g vasta jauhettua peuran jauhelihaa (kaikki värärasvainen käynee)
20 g suolaa (n rkl)
20 g mustapippuri rouhetta (n 2 rkl)
oljyä
sotkin mausteet ensin yhden ohjeen mukaan öljyyn tahnaksi(en tiedä miksi, seuraavalla kerralla jätän öljyn pois)
aineet kunnolla sekaisin
massa tiviiksi pötköksi tiiviisti käärittynä 2-3 kertaiseen alumiinifolioon
pötkö uuniin, 100 astetta 4 tuntia
uunista ulos pöydälle rauhoittumaan puoli tuntia.
paketti auki ja terävällä veitsellä siivuja
sitten kun maistellut tarpeeksi lisää siivuja uuninpellille grillattavaksi (väriä pintaan)
hyvää on, jaa ihanan pippurinen jälkimaku suuhun
seuraavaksi kokeilen maustevariantteja
jatko-oheita linkeistä, muitakin löytyy googlettamalla
http://www.city.fi/yhteisot/blogi/mr_manala/arkisto/2007/4/25/
http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t383943
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=16277&postdays=0&postorder=asc&start=47 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Markus Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 26 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 06.10.2008 12:04 Viestin aihe: |
|
|
Hyväksi on todettu ohje, jossa on vain lihaa, aromisuolaa ja mustapippuria.
Kebabin leikkaaminen onnistuu helposti juustohöylän avulla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Metsastyskerho1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Lok 2005 Viestejä: 906
|
Lähetetty: 13.02.2009 16:30 Viestin aihe: Väärä postaus |
|
|
Anteeksi, täytyy opetella yksärien käyttöä lisää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 13.02.2009 16:55 Viestin aihe: |
|
|
Tuon "pötkön" teossa olen käyttäny isoa suoraseinästä limsapulloa, josta olen leikannu kaulan ja pohjan poies. Nuin tuosta tulee ainakin tiivis.
Pullon laiat olen öljynny, pötkön poistyöntöä helpottaakseni. _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 13.02.2009 17:20 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa vatkata sitä lihamassaa taikinakoukuilla ainakin 20 minuuttia. Tulee kiinteä ja helposti siivutettava kepsu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaurajyrä Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2006 Viestejä: 214 Paikkakunta: Muurame
|
Lähetetty: 13.02.2009 19:15 Viestin aihe: |
|
|
Ja mausteeksi vielä Juustokuminaa eli jeeraa. Siitä tulee sitä kebabin ominaismakua vielä lisää.
Itse tehnyt reseptillä:
1,5kg jauhelihaa
Rouhittu mustapippuri n.puoli desiä
Aromat suolaa reilu puolidesiä
Jeeraa semmonen reilu tujaus pussista.
Viisituntia uunissa 100c Astetta. _________________ Selvinpäin ei saa ja kännissä ei pysty. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|