Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Punajalaka Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tam 2006 Viestejä: 3187 Paikkakunta: :)
|
Lähetetty: 19.02.2009 18:17 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Ei muuten palanut! Pitääkö vielä lähettää yks foto todisteeksi? |
Ei tarvi fotoja, mutta palan mureketta voisit kyllä tänneppäin lähettää todisteeksi, ku seuraavan kerran tuommosta kokkailet. _________________ No ehä minä, mutta muut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 19.02.2009 18:33 Viestin aihe: |
|
|
Punajalaka kirjoitti: |
Ei tarvi fotoja, mutta palan mureketta voisit kyllä tänneppäin lähettää todisteeksi, ku seuraavan kerran tuommosta kokkailet. |
Tuota vois joskus harkita jonkun minimiitingin ruokalistalle koska se on kuitenkin parhaimmillaan lämpimänä. Eihän tuon tekeminen niin ihmeitä taitoja vaadi ja ruokaohjeethan on tehty sovellettaviksi tilanteen vaatimusten mukaisiksi. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 25.02.2009 09:58 Viestin aihe: |
|
|
Sinappijauheen kanssa olen toiminut siten että, noin ruokalusikallinen kastikkeen joukkoon ja huom. Sen pitää ehtiä kypsymään, muuten maku on karvas ja kitkerä.
Mitä tulee valkosipulin ja homejuuston vaikutukseen mielipiteissä, niin homejuusto ei suoranaisesti aiheuta sellaisia vastarektioita, kuin valkosipuli aiheuttaa. Omakohtaisesti tutustuin homejuustoon jo vuonna - 58 tai - 59 ja jäin heti koukkuun. Muistan kuinka äitini ei silloin voinut sitä sietää, eikä sitten myöhemminkään. Huvittavinta asiassa oli se että, kun oli meillä jonkun lapsen kastetilaisuudessa, kehui voileipäkakkua valtavan hyväksi ja vaati reseptiä ja kun kuuli, että sisälsi homejuustoa, niin jäi syöminen siihen. Eli kyseessä oli ainakin hänen kohdallaan pelkästään siitä, että kun on sanonut inhoavansa, niin sitä on inhottava, vaikka mikä olisi.
Tässä muuten sellainen valkosipuli resepti, että lapsikin syö sitä ihan mielellään.
Hunajamarinoidut valkosipulinkynnet
500 G valkosipulinkynsiä
1 ½ dl vettä
1 ½ dl etikkaa (voi laittaa vähän enemmän, maku asia)
1 rl suolaa
1 dl hunajaa
1 dl oliiviöljyä (voi laittaa vähän vähemmän, maku asia)
½ sitruunan mehu
3 tl rosepippuria tai 1 rkl chilipalkoja viipaleina
Mittaa kattilaan vesi, etikka ja suola. Keitä kuoritut valkosipulit liemessä viisi minuuttia, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Jaa valkosipulit purkkeihin ja kaada päälle liemi. Anna marinoitua jääkaapissa viikon. Mutta paranee todella paljon, jos malttaa pitää ainakin kuukauden kaapissa _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 25.02.2009 13:29 Viestin aihe: |
|
|
Mureke on uusavuttoman cityhunterin ruokaa.
Peuramäxmureke. Unhappymeal with Garlic! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 25.02.2009 20:21 Viestin aihe: |
|
|
whiski kirjoitti: |
Tässä muuten sellainen valkosipuli resepti, että lapsikin syö sitä ihan mielellään.
Hunajamarinoidut valkosipulinkynnet
500 G valkosipulinkynsiä
1 ½ dl vettä
1 ½ dl etikkaa (voi laittaa vähän enemmän, maku asia)
1 rl suolaa
1 dl hunajaa
1 dl oliiviöljyä (voi laittaa vähän vähemmän, maku asia)
½ sitruunan mehu
3 tl rosepippuria tai 1 rkl chilipalkoja viipaleina
Mittaa kattilaan vesi, etikka ja suola. Keitä kuoritut valkosipulit liemessä viisi minuuttia, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. Jaa valkosipulit purkkeihin ja kaada päälle liemi. Anna marinoitua jääkaapissa viikon. Mutta paranee todella paljon, jos malttaa pitää ainakin kuukauden kaapissa |
Hyvin samanlaisella reseptillä on tullut itse tehtyä monen monta kertaa sillä erotuksella että Etikkaa 1 dl (tuo 1.5 dl tekee mielestäni liian etikkaisen ja pistävän maun, kokeiltu myös maustettuja etikoita) ja oliiviöljy korvattu auringonkukkaöljyllä (pehmeämpi maku) ja himpun reilummin eli 1.5dl. Samoin Chiliä kymmenkunta palkoa/satsi.
Chilin voi korvata myös esim pussillisella kuivattuja yrttejä tai ihan millä haluaa... Yleensä purkit ei säily avaamisen jälkeen kovin pitkään -ei ne pilalle mene vaan tulee valkosipulit napsittu parempiin suihin.
Niin ja noihin valkosipuleihin joita marinaadiin on tullut laitettu niin kannattaa unohtaa kiinalaiset kynnet. Espanjalaiset ja kotimaiset soveltuu paremmin -ainakin oman kokemuksen mukaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 26.02.2009 21:05 Viestin aihe: |
|
|
Paljon kiitoksia hyvistä vinkeistä!! Pitänee laittaa joitain tuotoksia ihan työn alle!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9432
|
Lähetetty: 28.02.2009 15:09 Viestin aihe: |
|
|
Tarkoittiko Loikka kiinalaisilla kynsillä kynnettömiä? Ne ei tuppaa oikeen mehustumaan läpeensä, vain pinnalta ja keskeltä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 28.02.2009 19:52 Viestin aihe: |
|
|
Ei vaan ihan perus valkosipuleita jotka ovat kiinasta. Jotenkin kynnen rakenne on hyvin erilainen verrattun Espanjalaiseen tai kotimaiseen. Samoin noissa kiinalaisista olen usein havainnut että ne on jo puoliksi itäneitä kun kantaan kotiin... Kotimaiset + Espanjalaiset kestää napakampina ja jotenkin omaan makun miellyttävämpinä tuosta marinoinnista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 28.02.2009 21:47 Viestin aihe: |
|
|
laitoin eilen kiinalaisista kynsistä marinadin, koska omien kynsien sato alkaa olemaan loppu, saas nähdä, miten äijän käy? _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 10.03.2009 16:07 Viestin aihe: |
|
|
Tässäpä yksi kuva tuolta viime marraskuun lopulta. Ensimmäinen satsi kuorittuna. Noin 2.4 kg kiinalaisia kynsiä kutistu lopulta 1863 grammaan. Kuorittu ja suurimmasta osasta poistettiin sisältä jo himpun alkavaa "itämistä" eli se vihreä osa. Joulukuun alussa tuli tehtyä toinen pikkasen isompi satsi -johonkin ne on vaan huventunut (lahjaksi ja omaan napaan).
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
whiski Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 106 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 10.03.2009 17:37 Viestin aihe: |
|
|
Eilen laitoin toisen satsin, jossa mukana myös pieniä tavallisia keltasipuleita, yksi chili ja jonkin verran rose pippureita. edellisen satsi ei ole vielä kypsä. _________________ Wanha wirttynyt Whiski |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|