Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 19.07.2010 21:02 Viestin aihe: |
|
|
Soita petra Ämmän Leipään ja tilaa postissa Jukolan leipää tai Puolangan leipomolta varrasta.. Taivalkosken leipomo rupesi sekottamaan vehnää orsileipäänsä ja pikkusen huononi tuote. Pudasjärvellä tekee Tolosen leipomo ratuleipää ja Ranualla paikallinen vielä parempaa.
Ratuleipää saa ostaa vaikka säkillisen jemmaan. Ei pillau eikä homehu ! _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 19.07.2010 21:23 Viestin aihe: |
|
|
Keltamahat osaa tehdä yllättävän hyvää leipää...lisäaineeton johtuneeko osittain siitäkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Aamuneva
Liittynyt: 28 Huh 2010 Viestejä: 5
|
Lähetetty: 22.07.2010 19:32 Viestin aihe: |
|
|
Teen savolaista ruisleipää vaimoni mummon ohjeella siinä määrin, että sitä on meillä tarjolla lähes jatkuvasti.
Viimeinen muokkaaja, Aamuneva pvm 02.09.2010 14:36, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1300 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 23.07.2010 12:07 Viestin aihe: |
|
|
Eikös tohon leipään tule suolaa ollenskaan. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Aamuneva
Liittynyt: 28 Huh 2010 Viestejä: 5
|
Lähetetty: 23.07.2010 14:01 Viestin aihe: |
|
|
Kohta 2.
Puoli rkl tulee vähäsuolaista ja puolitoista rkl tulee just minun makuuni mutta olenkin suolaisen ystävä. Meillä pannaan suolaa tuo 1 rkl koska kompromissi  |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1300 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 25.07.2010 20:14 Viestin aihe: |
|
|
Perskuta mullahan olikiin lukihärö  _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 27.07.2010 11:55 Viestin aihe: |
|
|
Pitää kokeilla Aamunevan ohjetta, vaikuttaa helpolta ja hyvältä.
Ps. Tervetuloa foorumille. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
|
Takaisin alkuun |
|
 |
sammal Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2009 Viestejä: 383
|
Lähetetty: 27.07.2010 21:19 Viestin aihe: |
|
|
Kompataan! ja vielä jos juuren "emä" on lähes satavuotta vanha niin ai jai _________________ 1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle
Legalize IT! cann... |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 28.07.2010 07:05 Viestin aihe: |
|
|
Sama leivänjuuri saattaa ajan kanssa mennä "pillauksiin", eli hiivojen antama maku muuttua kitkeräksi tai tunnottomaksi.
Ennen jotkut leipurimuorit olivat hyvin tarkkoja oman juuren säilymisestä eivätkä hevin antaneet sitä toiselle. Jotkut taas risteyttivät juuria keskenään ja hakivat mieleisempää makua.
Tarut kertovat, että talon vanhaemäntä on joskus sydämistynyt miniäänsä loppuiäkseen. Tämä kun meni tyhmyyttään pesemään juurisaavin ja "tappoi talon juuren", jolloin se jouduttiin hakemaan kyliltä tai luomaan ostohiivasta. Perinteinen, totuttu "oman leivän" maku saattoi muuttua niin, ettei väki siitä pitänyt. Saattoi siinä miniällä olla myös tarkoitus osoittaa, että nyt vaihtuu talossa leivän emännyys.. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Aamuneva
Liittynyt: 28 Huh 2010 Viestejä: 5
|
Lähetetty: 28.07.2010 10:23 Viestin aihe: |
|
|
Sehän on just niin että jos tekee "vanhan periin" niin kuin mainitsin ohjeessa, niin hiivaa ei käytetä. Samoin voi ottaa valmiista taikinasta noin dl nokareen ja pakastaa juureksi seuraavaa leivontakertaa varten. Minä vaan tykkään tehdä leivän laittamalla siihen tuon teelusikallisen kuivahiivaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 09.08.2010 21:55 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on Aamunevan ohje kokeilussa, taikinan 1. vaihe käynnissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Spede ***
Liittynyt: 16 Syy 2004 Viestejä: 2683
|
Lähetetty: 09.08.2010 22:02 Viestin aihe: |
|
|
Koukkupolovi kirjoitti: | Soita petra Ämmän Leipään ja tilaa postissa Jukolan leipää tai Puolangan leipomolta varrasta.. ! |
Pikkukossina tuli syötyä Jukolan leipää, oli muute tuoreena hyvvää. Myyväänkö sitä oulun seuvulla missää kaupassa? |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 12.08.2010 09:07 Viestin aihe: |
|
|
Hyvää leipää tuli tolla ohjeella, nyt on juuri tallessa ja viikonloppuna pitää viimeistään tehdä uusi erä. |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 12.08.2010 11:41 Viestin aihe: |
|
|
Ei tuo ruislevän valmistus mitään tähtitiedettä ole, vaan kun hiukan maalaisjärkeä käyttää ja omaa edes lievän "jauhopeukalon", niin suunmukaista leipää saa palkakseen vaivannäöstään!
Ja kukaan ei kiellä muuttamasta reseptiä oman mieltymyksensä mukaiseksi; esim. vähän raastettua perunaa joukkoon ja siirappia, niin puhutaankin jo perunalimpusta.  _________________
 |
|
Takaisin alkuun |
|
 |
|