OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruisleipä
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 19.07.2010 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Soita petra Ämmän Leipään ja tilaa postissa Jukolan leipää tai Puolangan leipomolta varrasta.. Taivalkosken leipomo rupesi sekottamaan vehnää orsileipäänsä ja pikkusen huononi tuote. Pudasjärvellä tekee Tolosen leipomo ratuleipää ja Ranualla paikallinen vielä parempaa.
Ratuleipää saa ostaa vaikka säkillisen jemmaan. Ei pillau eikä homehu !
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hylsysoppa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Huh 2006
Viestejä: 2927
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 19.07.2010 21:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Keltamahat osaa tehdä yllättävän hyvää leipää...lisäaineeton johtuneeko osittain siitäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aamuneva



Liittynyt: 28 Huh 2010
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 22.07.2010 19:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teen savolaista ruisleipää vaimoni mummon ohjeella siinä määrin, että sitä on meillä tarjolla lähes jatkuvasti.

Viimeinen muokkaaja, Aamuneva pvm 02.09.2010 14:36, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1295
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 23.07.2010 12:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös tohon leipään tule suolaa ollenskaan.
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aamuneva



Liittynyt: 28 Huh 2010
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 23.07.2010 14:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kohta 2.

Puoli rkl tulee vähäsuolaista ja puolitoista rkl tulee just minun makuuni mutta olenkin suolaisen ystävä. Meillä pannaan suolaa tuo 1 rkl koska kompromissi Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Fspitz
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1295
Paikkakunta: Pirkanmaa

LähetäLähetetty: 25.07.2010 20:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perskuta mullahan olikiin lukihärö Razz
_________________
Minkä sanoin sen voin myös perua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 27.07.2010 11:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitää kokeilla Aamunevan ohjetta, vaikuttaa helpolta ja hyvältä.

Ps. Tervetuloa foorumille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 27.07.2010 12:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siinä ohjeessa on vain yksi vika! Twisted Evil
Hiiva ei kuulu ruisleivän tekoon!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Taikinajuuri
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sammal
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2009
Viestejä: 383

LähetäLähetetty: 27.07.2010 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kompataan! ja vielä jos juuren "emä" on lähes satavuotta vanha niin ai jai
_________________
1.1.1995 suomi myytiin (huorattiin) euroopalle

Legalize IT! cann...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 28.07.2010 07:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sama leivänjuuri saattaa ajan kanssa mennä "pillauksiin", eli hiivojen antama maku muuttua kitkeräksi tai tunnottomaksi.
Ennen jotkut leipurimuorit olivat hyvin tarkkoja oman juuren säilymisestä eivätkä hevin antaneet sitä toiselle. Jotkut taas risteyttivät juuria keskenään ja hakivat mieleisempää makua.
Tarut kertovat, että talon vanhaemäntä on joskus sydämistynyt miniäänsä loppuiäkseen. Tämä kun meni tyhmyyttään pesemään juurisaavin ja "tappoi talon juuren", jolloin se jouduttiin hakemaan kyliltä tai luomaan ostohiivasta. Perinteinen, totuttu "oman leivän" maku saattoi muuttua niin, ettei väki siitä pitänyt. Saattoi siinä miniällä olla myös tarkoitus osoittaa, että nyt vaihtuu talossa leivän emännyys..
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Aamuneva



Liittynyt: 28 Huh 2010
Viestejä: 5

LähetäLähetetty: 28.07.2010 10:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sehän on just niin että jos tekee "vanhan periin" niin kuin mainitsin ohjeessa, niin hiivaa ei käytetä. Samoin voi ottaa valmiista taikinasta noin dl nokareen ja pakastaa juureksi seuraavaa leivontakertaa varten. Minä vaan tykkään tehdä leivän laittamalla siihen tuon teelusikallisen kuivahiivaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 09.08.2010 21:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on Aamunevan ohje kokeilussa, taikinan 1. vaihe käynnissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Spede
***


Liittynyt: 16 Syy 2004
Viestejä: 2678

LähetäLähetetty: 09.08.2010 22:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koukkupolovi kirjoitti:
Soita petra Ämmän Leipään ja tilaa postissa Jukolan leipää tai Puolangan leipomolta varrasta.. !


Pikkukossina tuli syötyä Jukolan leipää, oli muute tuoreena hyvvää. Myyväänkö sitä oulun seuvulla missää kaupassa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 12.08.2010 09:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvää leipää tuli tolla ohjeella, nyt on juuri tallessa ja viikonloppuna pitää viimeistään tehdä uusi erä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vilperi
***


Liittynyt: 22 Elo 2005
Viestejä: 10580
Paikkakunta: Espoo/Kangasala

LähetäLähetetty: 12.08.2010 11:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei tuo ruislevän valmistus mitään tähtitiedettä ole, vaan kun hiukan maalaisjärkeä käyttää ja omaa edes lievän "jauhopeukalon", niin suunmukaista leipää saa palkakseen vaivannäöstään! Laughing

Ja kukaan ei kiellä muuttamasta reseptiä oman mieltymyksensä mukaiseksi; esim. vähän raastettua perunaa joukkoon ja siirappia, niin puhutaankin jo perunalimpusta. Wink
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com